Tenerife

De meeste mensen zullen dit eiland wel kennen. Zon, zee en strand. Dat zijn de woorden die spontaan in je opkomen als je dit eiland noemt. Koppel daar dan ook nog eens de vele all-in hotels aan vast en je hebt een paradijs voor toeristen. Ook wij zijn best gecharmeerd door Tenerife en de Canarische eilanden in het algemeen. Voor ons is het echter ook een geweldige wandelbestemming. Tenerife ligt vol met interessante en prachtige wandelpaden, al dan niet geschikt voor kinderen of mensen met hoogtevrees (waaronder ikzelf). Toch zijn er best veel mogelijkheden om het eiland op een andere manier te leren kennen. De landschappen zijn enorm divers. In mei 2023 zijn we met de kinderen gedurende 10 dagen naar Tenerife geweest. We verbleven 5 dagen in Puerte de Cruz en 5 dagen in Adeje. Uiteraard stonden er veel wandelingen op het programma. In het kader van de kinderen, toen 5, 4 en 1,5 jaar oud, hebben we de wandelingen kort gehouden. Er zijn altijd mogelijkheden om er dagstappers van te maken Onze wandelingen waren zeer afwisselend: baranco’s, jungle, bananenplantages, kloven, bossen,… Voor elke wat wils! Ontdek Tenerife op een andere manier en blijf niet alleen aan het strand of aan het zwembad liggen. Heb je graag meer info? Zelf vonden we veel inspiratie op Tenerife te voet.

In Tenerife zal je 3 verschillende soorten markeringen tegenkomen.:

  • De bekendste is de GR (Gran Recorrido). De markering is wit/rood zoals bij ons. Op Tenerife is er slechts 1 GR, namelijk de GR131. Deze wandeling loopt over alle Canarische eilanden en dus ook over Tenerife. Ze loopt van Arana tot La Esperenza, is ongeveer 84km en volledig ingetekend op de Openstreetmap kaarten.
  • Vervolgens heb je ook de PR (Pequena Recorrido) wandelpaden. De markering is wit/geel. Noem dit de regionale wandelpaden. Ze zijn genummerd en allemaal terug te vinden op een officiële website van Tenerife. Hier hebben we ook enkele wandelingen van gestapt. De moeilijkheidsgraag is steeds aangegeven en vaak onderschat.
  • Als laatste heb je de SL (Sendero Local). Deze zijn wit/groen gemarkeerd en worden onderhouden door wandelclubs. Wij zijn deze markeringen nog niet tegengekomen, er is ook geen algemene overzichtskaart van terug te vinden.
Bewegwijzering in Tenerife

Hieronder enkele indrukken van onze wandelingen in Tenerife

Hieronder kan je een overzicht

Hieronder kan U de verslagen van de verschillende etappes doorlezen. Onderaan is er een interactieve kaart. Opmerkingen en vragen zijn altijd welkom!

Op de kaart hieronder kan je onze wandelingen op Tenerife terugvinden:

Lijst   

Informatie
Klik op de knop of het element op de kaart om er informatie over te zien.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

Tenerife: Camino Valle Luis   

Profiel

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) Hoogte (m)
Geen hoogtegegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogtemeters (stijgend): Geen gegevens
Hoogtemeters (dalend): Geen gegevens
Duur: Geen gegevens