P1100391

GR5 Etappe 23A: Kanne – Wonck

We hadden eerlijk gezegd een beetje schrik dat deze etappe ging tegenvallen, omdat het saai en eentonig zou zijn, maar niets is minder waar. Het percentage asfalt ligt rond de 50%, maar er is veel variatie, je stapt over enkele leuke paadjes langs de Jeker en de hoogteverschillen zorgen voor een afwisselende etappe. Het kan hier modderig zijn maar wij hadden er totaal geen last van.

IMG_20220926_120043

Achouffe: Vallée des Fées

De promenade de la Valleé des Fées is net zoals de promenade des Crêtes een prachtige wandeling en zeker aan te raden met kinderen. De eerste stukken wandelen vlot, maar het venijn zit hem in de staart. Dat neemt niet weg dat je over een prachtig pad wandelt met enorm veel variatie en uitdaging voor de kinderen. Zorg zeker voor gepast schoeisel, want door de vele beverdammen kan het nat zijn.

Stalken

GR 5 Etappe 21B: Stalken – Lanaken

Wederom werden we vanaf Stalken getrakteerd op een enorm bosrijke etappe met veel onverharde paden en welgekomen verkoeling. Het is wel jammer dat je een lang stukje over een fietspad moet stappen tussen de bossen, er zijn zeker alternatieven. Het laatste stukje naar Lanaken loopt natuurlijk tussen bebouwing, maar is al bij al niet oninteressant. Nederland is (opnieuw) in zicht!