GR 5: Noordzee - Middellandse zee

De wandelboom aan Hoek van Holland.

Deze tocht spreekt toch wel een beetje tot de verbeelding… Wandelen van de Noordzee tot aan de Middellandse zee. Meer bepaald van Hoek van Holland tot Nice. Maar liefst 2289 kilometer is er te overbruggen van de kille noorden naar het warme zuiden. Je doorkruist grote delen van Zeeland, Vlaanderen, Wallonië, Luxemburg, de Jura, de Vogezen en vanaf het meer van Geneve, de tocht door de Alpen.

Wij hebben beslist om dit jaar te starten met de GR5. Onze eerste etappes zijn gewandeld en zullen snel verschijnen op de site. Zoals vele andere wandelaars is het de bedoeling om elk jaar een aantal etappes te stappen. Tot Luxemburg zijn dagetappes nog mogelijk, maar vanaf daar zullen we vaker enkele dagen blijven omdat het vervoer anders te lang duurt. We hopen toch binnen een jaar of 10 het strand van Nice te bereiken. 

Onze dochter van 1,5 jaar wandelt uiteraard steeds mee, echter nog steeds in een kinderdrager. Ondertussen is ons tweede kindje op komst en bij aanvang in de Hoek van Holland is Kim 5 maanden zwanger. Hierdoor ligt ons avontuur nu weer even stil. Zodra ons tweede wonder mee op wandel kan hervatten we terug in Stellendam, maar de eerste 3 etappes wandelden we eigenlijk toch ook al met vier.

Je zal zien dat als je de gewandelde afstanden optelt je soms meer uitkomt dan de deelafstanden. Dat komt omdat er soms naar een bushalte gewandeld dient te worden. In het etappeverslag staat dat er steeds bij. Ook hebben we, zoals steeds, onze verplaatsing & rustpauzes beschreven. Waar mogelijk werd gelinkt naar websites.

Onze etappe indelingen:

Deel 1: Hoek van Holland – Bergen op Zoom (127 km) “traject door Zuid-Holland & Zeeland” 

Deel 2: Bergen op Zoom – Maastricht “traject der lage landen”

Deel 3: Maastricht – Ouren “traject der Ardennen”

Deel 4: Ouren – Sierck-les-Bains “traject  door Luxembourg”

Deel 4: Sierck-les-Bains – Vic-sur-Seille “traject  door Lotharingen”

Deel 5: Vic-sur-Seille – St. Hippolyte “traject  door de Vogezen”

Deel 6: St. Hippolyte – Meer van Genève “traject door de Jura”

Deel 7: Meer van Genève – Nice “traject door de Alpen”

Hieronder kan U de verslagen van de verschillende etappes doorlezen. Opmerkingen en vragen zijn altijd welkom!

Voortgang GR5 (62 km / 2289 km)
3%